Το παλιό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ… ενωμένο… δυνατό και έτοιμο να δώσει την "μάχη" των ευρωεκλογών με την ΕΛΙΑ- Δημοκρατική Παράταξη. Αυτό συμπεραίνει κανείς βλέποντας την πρώτη λίστα των ονομάτων του ευρωψηφφοδελτίου που ανακοινώθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο .

Είχε προηγηθεί τρίωρη συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο, όπου και αποφασίστηκε η διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών, το οποίο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «θα είναι ενωτικό και ενιαίο, ανανεωτικό και αντιπροσωπευτικό και θα αποτυπώνει τη δυναμική και την προοπτική της Ελιάς».

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε έναν κατάλογο με ενδεικτικές, όπως αναφέρει, προτάσεις υποψηφιοτήτων για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, στον οποίον περιλαμβάνονται τα εξής ονόματα:

Συλβάνα Ράπτη,

assets_LARGE_t_420_54065867_type12128.jpg

Κατερίνα, Μπατζελή,

untitledkk.png

Εύα Καϊλή,

newego_LARGE_t_1101_53931813_type11885.jpg

Θανάσης Χειμωνάς,

THANASIS.jpg

Νίκος Μπίστης.

hh.png

Παντελής Καψής

newego_LARGE_t_1101_54216229.JPG

Ευθύμης Καρδαράς

untitlehhd.png

Επίσης στην λίστα συμπεριλαμβάνονται: Μαρία Παπαϊωάννου-Σφαέλου, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Σωτήρης Κατσέλος, Δημήτρης Καρέλας, Μπρίμης, Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, Νίκος Τσολακίδης, Παναγιώτης Κωστούλας, Παναγιώτης Πάτρας, Μάνος Επιτροπάκης.

Τα υπόλοιπα ονόματα πρόκειται να ανακοινωθούν την επόμενη Κυριακή (30 Μαρτίου) οπότε και θα υπάρξει νέα συνάντηση των πλευρών που έχουν συγκροτήσει την «Ελιά» .

Ρήγας: «Η Ελιά ριζώνει και αναπτύσσεται»

Σε δηλώσεις του ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας ανέφερε ότι «αυτό που επιβεβαιώθηκε σήμερα είναι ότι η Ελιά ριζώνει και αναπτύσσεται…. Η Ελιά αποκτά προγραμματικές θέσεις και κυρίως υπάρχει πολύ μεγάλη προσφορά για στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε το ψηφοδέλτιο, αλλά κυρίως θα έχουμε την Ελιά Δημοκρατική Παράταξη ως μια συγκροτημένη πολιτική Κίνηση, με προγραμματικές αρχές και με δικτύωση σε ολόκληρη τη χώρα».

«Η Ελιά Δημοκρατική Παράταξη δεν ήρθε μόνο για τις ευρωεκλογές, φαίνεται ότι θα έχει και πολύ δρόμο στο μέλλον» κατέληξε ο κ. Ρήγας.

Λοβέρδος: «Πολύ ενθαρρυντικό ότι δεκάδες άνθρωποι συμμετέχουν»

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι σε αυτή την τραγικά δύσκολη συγκυρία δεκάδες άνθρωποι από ��λη την χώρα επιθυμούν να είναι μέλη αυτού του ψηφοδελτίου της Ελιάς. Η ανανέωση θα είναι το βασικό στοιχείo που θα διαπνέει τις υποψηφιότητες μαζί φυσικά με την περιφερειακότητα και οπωσδήποτε την έκφραση των διαφορετικών κοινωνικών ομάδων στο ψηφοδέλτιο αυτό. Η ανανέωση όμως αφορά πρόσωπα τα οποία είναι νέα στην ηλικία, πρόσωπα τα οποία είναι νέα στην πολιτική ανεξαρτήτως της ηλικίας και θα είναι το δυναμικό στοιχείο του ψηφοδελτίου» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, o οποίος προανήγγειλε σήμερα την στήριξη της συμφωνίας με την τρόικα, αν και όπως τόνισε θα περιμένει τις λεπτομέρειες.

«Η γενική κατεύθυνση, είναι κατεύθυνση υποστήριξης, αλλά όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα σε όλα τα θέματα, θέλουμε να δούμε ακριβώς τι προ��λέπει η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση» είπε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στον real fm.