Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην παρουσίαση του βιβλίου του στενού του συνεργάτη Γιάννη Μηλιού.

«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν διαπραγματεύονται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα εκβιάσουν το λαό για να περάσουν νέα μνημονιακά μέτρα» δήλωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι δανειστές δεν νοιάζονται καθόλου για το αν θα απαλλαγεί η χώρα από το δημόσιο χρέος «αλλά αντίθετα αυτό που τους νοιάζει είναι να υπάρχει πάντα το χρέος ως απειλή για να περνάνε εκβιαστικά τα μέτρα λιτότητας».

Ο ίδιος έκανε λόγο για μαγείρεμα αριθμών ώστε να φαίνεται και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη, ενώ αναφερόμενος στις ευρωεκλογές έκανε λόγο για νίκη της Αριστεράς η οποία «θα είναι η αρχή σημαντικών πολιτικών εξελίξεων και ανακατατάξεων προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας».

Απάντηση Κεδίκογλου: Κόμμα της μιζέριας ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα της μιζέριας».

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της μιζέριας. Δεν περιμέναμε να χειροκροτήσει το γεγονός ότι για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, η χώρα μας επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα και επιστρέφει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας οξύμωρο «το να ισχυρίζεται από τη μία ότι το πλεόνασμα είναι “πλαστό” και “λογιστικό”, από την άλλη να μην του αρέσει το πώς διανέμεται και τέλος να δηλώνει ότι “το ζήτημα δεν είναι που θα βρούμε τα λεφτά, αλλά τι θα κάνουμε με τα λεφτά”».

«Ο παλαιοκομματισμός του κ. Τσίπρα, δεν έχει πλέον όρια» κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.