​Στις άρτιες σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν, στον οποίο χάρισε το αργυρό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, ως εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης αμοιβαίων αισθημάτων φιλίας.

«Η σχέση Ελλάδας - Ισραήλ δεν είναι ευκαιριακή και συγκυριακή αλλά στηρίζεται σε σταθερές βάσεις, στην εμπιστοσύνη, την συνεννόηση, τον κοινό αξιακό κώδικα, έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε τη σταθερότητα και την ομαλότητα στην ευρύτερη γειτονιά μας» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων επισήμανε πως «τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας τα οποία παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία και προσπάθησαν να τη δηλητηριάσουν, δεν μας επηρέασαν καθόλου και αντιθέτως αντιμετωπίστηκαν από κοινού, από τη δικαιοσύνη από το κράτος δικαίου και από τον πολιτικό κόσμο». Πρόσθεσε δε πως «την ιστορία του Ολοκαυτώματος την έχουμε εντάξει στα μαθήματα του σχολείου ακριβώς για να γνωρίζουν τα νέα παιδιά την ιστορία και να μην αφήσουν να επαναληφθεί».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε «τις πολύ φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες αποδεικνύονται μέσα από τη στενή συνεργασία σε διαφόρους τομείς» και πρόσθεσε: «Εκτιμούμε ιδιαιτέρως τις ισορροπίες που κρατάει η Ελλάδα και μάλιστα τώρα, που κατέχει την Προεδρία της Ε.Ε. Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τα μέτρα που λαμβάνει το πολιτικό σύστημα για την καταπολέμηση φαινομένων ρατσισμού και αντισημιτισμού. Στην Ελλάδα υπάρχει από πολύ παλιά Εβραϊκή κοινότητα, η οποία ενεργεί ως σημαντική γέφυρα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Συνομ��λούμε μαζί τους και μας ενημερώνουν για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την πλευρά του πολιτικού κόσμου για την ασφάλεια της κοινότητας».

Συνάντηση και με Βενιζέλο

Ο κ. Άβιγκντορ συναντήθηκε και με τον Έλληνα ομόλογο του Ε.Βενιζέλο με τον οποίο συζήτησαν το ζήτημα της μεταφοράς των κοιτασμάτων φυσικού αερίου μέσω Κύπρου και Ελλάδας, τις τελευταίες εξελίξεις στην Κριμαία αλλά και τις σχέσεις με την Τουρκία.