​«Φρένο» στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ.Μανιάτης και με το οποίο προβλέπεται μεσοσταθμικό «κούρεμα» της τάξης του 29,5% στις ταρίφες των φωτοβολταϊκών και περίπου 5%-6% στις υπόλοιπες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (6,4% τα αιολικά και 5,4% τα μικρά υδροηλεκτρικά) βάζουν 57 γαλάζιοι βουλευτές με πρωτεργάτη τον Λ.Αυγενάκη.

Με μια ιδιαίτερη επικριτική ερώτηση τους προς τον υπουργό χαρακτηρίζουν έωλες τις εξηγήσεις που τους έδωσε για το νομοσχέδιο το οποίο αλλάζει για μία ακόμη φορά το τοπίο αλλά και τις τιμές αγοράς της ενέργειας των παραγωγών για να καλυφθεί η τρύπα του ΛΑΓΗΕ

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές ζητούν διευκρινίσεις για τους στόχους που επιτυγχάνει το νομοσχέδιο, αλλά και τα ανταποδοτικά οφέλη τα οποία προσφέρει.

Οι βουλευτές ρωτούν με ποιο σκεπτικό επιβαρύνονται τα φωτοβολταϊκά σε τόσο μεγαλύτερο βαθμό από τα αιολικά. Επίσης, ρωτούν γιατί το νομοσχέδιο δεν συζητήθηκε νωρίτερα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και γιατί το νομοσχέδιο δεν λαμβάνει υπόψη του την επίτευξη ισοτιμίας δικτύου ανάμεσα στις ΑΠΕ και τις συμβατικές πηγές ηλεκτροπαραγωγής μελλοντικά.

Τέλος, οι 57 κατηγορούν τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη ότι τεχνηέντως απέκρυψε το περιεχόμενο των συζητήσεων του υπουργείου με τις τράπεζες.