​Ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου όταν δεν είναι στην Βουλή, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, δίνει διαλέξεις και παρακολουθεί σεμινάρια! Τελευταίος του σταθμός ήταν το Ντουμπάι όπου παρακολούθησε την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του συγγραφέα Τζόρνταν Σαπίρο για την αναγκαιότητα των video games στην εκπαίδευση που δόθηκε στο πλαίσιο του Global Education And Skills Forum.

Ο κύριος Παπανδρέου επηρεασμένος προφανώς από την θητεία του στο υπουργείο Παιδείας, έκανε μια ερώτηση στον συγγραφέα προκαλώντας του... αμηχανία.

Όταν ο κ.Παπανδρέου πήρε το μικρόφωνο, απηύθυνε μια ερώτηση στον Σαπίρο. «Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα παιχνίδια, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και άλλα είδη παιγνίων, είναι ένας τρόπος για να εκπαιδεύεις τους ανθρώπους» είπε εισαγωγικά ο κ. Παπανδρέου και αφού αιτιολόγησε το ενδιαφέρον του λέγοντας «ήμουν υπουργός Παιδείας και θυμάμαι παλιές ιστορίες...» ρώτησε τον συγγραφέα: «Πιστεύετε πως η χρήση τους κατά μία έννοια υπονομεύει την ιεραρχία στην εκπαίδευση; Βλέπετε πρακτικούς τρόπους για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε; Είναι κάτι που αναπτύσσεται;».

Ο ομιλητής-συγγραφέας που αντέδρασε με ένα αμήχανο χαμόγελο όταν ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ιδιότητά του ως πρώην υπουργός Παιδείας, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα και παρέπεμψε τον πρώην πρωθυπουργό στην ιστοσελίδα «games and learning». «Σε αυτή την ιστοσελίδα θα βρείτε απαντήσεις και υλικό έπειτα από συστηματική μελέτη για το τι μαθαίνουν τα παιδιά από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια», είπε.

ΒΙΝΤΕΟ (χρόνος 27:00) - Πληροφορίες forbes