Αποτέλεσμα πολιτικής μεθόδευσης χαρακτηρίζει τα λάθη του ΔΝΤ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας την έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου.

«Οι επίσημες προβλέψεις του Ταμείου για τα μεγέθη της ελληνικής ο��κονομίας, που εκ των υστέρων αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξες, δεν ήταν αποτέλεσμα εσφαλμένης οικονομικής ανάλυσης, αλλά πολιτικής μεθόδευσης» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορώντας το ΔΝΤ ότι «είναι σε θέση να κάνει ακριβείς προβλέψεις, αλλά μόνο όταν θέλει», ο κ. Κουρουμπλής προσθέτει: «Όταν αποκαλύφθηκε το "λάθος" του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή, μιλούσαμε για εγκληματική ανικανότητα. Μετά την έκθεση αυτή, δικαιούμαστε να μιλούμε για δόλο. Δόλο που είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση, την εθνική κατάπτωση και τη συλλογική κατάθλιψη. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες πολιτικές δυνάμεις ήξεραν ότι το πρόγραμμα δανεισμού “δεν βγαίνει”. Το ήξεραν και όλοι οι ανεξάρτητοι οικονομικοί αναλυτές. Σήμερα αποδεικνύεται ότι το ήξερε και το ΔΝΤ. Στα αλήθεια προσπαθούν οι κυβερνώντες να πείσουν ότι ήταν οι μόνοι ανυποψίαστοι;».