Το λιμάνι του Πειραιά αναδεικνύεται σε «όχημα ι��χυρής ανάπτυξης, ευρωπαϊκή πύλη και παγκόσμιο κόμβο εμπορίου» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς χαιρετίζοντας τη συμφωνία μεταξύ Cosco και ZTE.

«Η συνεργασία των δυο εταιρειών βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της χώρας και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Η ΖΤΕ εκμεταλλεύεται το πλαίσιο σταθερότητας που δημιουργούμε για τη χώρα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η συμφωνλια θα δημιουργήσει περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας.

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν τη συμφωνία στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) παρουσία του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Ζου Xiaoli, του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασ��αλίσεων Γιάννη Βρούτση, του Captain Ju Weiping, Διευθύνοντος Συμβούλου της COSCO Ελλάδας, του Captain Fu Cheng Qiu, Διευθύνοντος Συμβούλου του ΣΕΠ, του Zhou Jianfeng, Αντιπροέδρου της ZTE, του Liu Shuguang, Logistics Executive Director της ZTE και του Deng Chao Εκτελεστικού Διευθυντή της ΖΤΕ σε Βαλκάνια, Κύπρο και Ισραήλ.

Η συμφωνία προβλέπει τη χρήση του ΣΕΠ ως Κέντρου Logistics για τα προϊόντα της ZTE για την ευρύτερη περιοχή της Νοτίου Ευρώπης.

«Πιστεύουμε πως το λιμάνι του Πειραιά θα εξελιχθεί στον μεγαλύτερο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, σε Κέντρο Logistics, αλλά και στην Νοτιοανατολική Πύλη για τα φορτία από και προς την Ευρώπη» δήλωσε από την πλευρά του ο Captain Fu Cheng Qiu, ενώ ο Zhou Jianfeng επεσήμανε ότι «η σημερινή συμφωνία επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία και τη δέσμευσή της να επενδύσει στην ελληνική αγορά».