Επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με την τρόικα εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις που έκανε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.

«Η συμφωνία για την οποία επαίρεται ο κ. Σαμαράς προβλέπει κατάργηση των τριετιών, απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και μόνιμη φτώχι�� για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.

Πρόκειται για μια βίαιη επιτάχυνση του σχεδίου υποτίμησης της εργασίας, των περιουσιών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Με αυτή την συμφωνία ο κ. Σαμαράς ταυτίστηκε για πάντα με το μνημόνιο. Για την ακρίβεια, ο κ. Σαμαράς είναι το μνημόνιο. Και από το μνημόνιο θα βγούμε, μόνο όταν ο λαός μας στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας την κυβέρνησή του» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρας στην ανακοίνωσή του.

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά «πρωθυπουργό της κυβέρνησης των φτερών» και είπε ότι «δεν απάντησε σήμερα στους 360.000 υποψήφιους συνταξιούχους, που αναμένουν την έγκριση της σύνταξής τους». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατέληξε: «Την ίδια στιγμή, χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις δεν λαμβάνουν χρηματοδότηση από την Εθνική Τράπεζα, η οποία αγοράζει ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη έναντι 303 εκατομμυρίων δολαρίων».

«Η συμφωνία κυβέρνησης και τρόικα έχει τη σφραγίδα του κεφαλαίου, το οποίο, μέσω των νέων αντιλαϊκών μέτρων, όπως η μείωση των εργοδοτικών εισφορών και οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, αλλά και μέτρων που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα, όπως οι ομαδικές απολύσεις και οι νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και το ασφαλιστικό, αποκτά πρόσβαση σε πάμφθηνη εργατική δύναμη και εργαλεία για τον εκτοπισμό των μικρών επαγγελματιών από την αγορά» υποστηρίζει το ΚΚΕ στη δική του ανακοίνωση.

«Συνεχίζεται η απόλυτη υποταγή στους δυνάστες του ελληνικού λαού. Μόνη λύση για την χώρα η απαλλαγή από τα ανδρείκελα των τοκογλύφων Σαμαρά και Βενιζέλο που συνεχίζουν να ξεπουλάνε την Πατρίδα και να λένε ψέματα στους Έλληνες» σχολίασε τον Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής για τη συμφωνία με την τρόικα.

Η ΔΗΜ.ΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία στην ανακοίνωσή της για το κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού επισημαίνει:

«Η διανομή του πλεονάσματος δεν είναι κίνηση φιλανθρωπίας, όπως την αντιλαμβάνεται και την παρουσιάζει η κυβέρνηση, αλλά πολιτική επιβεβλημένη. Στην ανάγκη όμως να κλείσει πάση θυσία η διαπραγμάτευση με την τρόικα, η κυβέρνηση υποκύπτει στις πιέσεις, περικόπτει δραστικά το ποσό που θα διατεθεί και προσανατολίζεται να το διανείμει και με πελατειακά κριτήρια.

Η ΔΗΜ.ΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία επαναλαμβάνει ότι το πλεόνασμα που προέκυψε από τις θυσίες του ελληνικού λαού, πρέπει να διατεθεί στους συμπολίτες μας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας».