Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «η Ελλάδα κάνει τα τελευταία βήματα, βαδίζοντας στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο» και ότι έστω με καθυστέρηση και με αδικαιολόγητες δυσκολίες «οι θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε, σχετικά με την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας: « Έχω ζήσει αυτές τις τελευταίες μέρες της διαπραγμάτευσης από εδώ, από τις Βρυξέλλες, και χαίρομαι γιατί έχουμε ένα αποτέλεσμα που μας επιτρέπει τώρα να στρέψουμε την προσοχή μας στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη και είναι σε απόλυτη φτώχεια. Έχουμε τώρα τη δυνατότητα να στρέψουμε την προσοχή μας στην πραγματική οικονομία, στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, να χτυπήσουμε την ανεργία, που είναι το σαράκι της κοινωνίας μας και ιδίως της νέας γενιάς στην καρδιά της. Το μόνο αποφασιστικό χτύπημα είναι η επάνοδος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για επενδύσεις, ένα κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας».

Ανέφερε ακόμη ότι «ο ελληνικός λαός είναι αυτός που μας βοήθησε με το μεγάλο του επίτευγμα που είναι το πρωτογενές πλεόνασμα», το οποίο χαρακτήρισε «αποστομωτικό στοιχείο».

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ειδικότερα:

«Χάρη στο πρωτογενές πλεόνασμα μπορούμε να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις μέσα από την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μέσα από το πρωτογενές πλεόνασμα μπορούμε να αποκαταστήσουμε αδικίες και να επιστρέψουμε ένα μικρό ποσοστό των θυσιών σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη. Δεν μπορούμε φυσικά να εφησυχάσουμε, η προσπάθεια είναι συνεχής, αλλά μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι. Αυτό έχει ανάγκη η χώρα μας. Από ένα μήνυμα αισιοδοξίας γιατί έτσι βλέπει όλος ο ελληνικός λαός ότι δεν υπάρχει ένας σκοτεινός ορίζοντας μέσα στον οποίο θα κυριαρχεί πάντα η τρόικα και το μνημόνιο»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε στη δήλωσή του:

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει και θα ξαναγίνει μια κανονική, ισότιμη, κυρίαρχη ευρωπαϊκή χώρα. Κάποιοι που δεν ξέρουν τι να πουν και τι να κάνουν πολιτικά χωρίς τους "βάρβαρους" είναι πράγματι σε δύσκολη θέση, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι ικανοποιημένη γιατί βλέπει πως οι κόποι και οι θυσίες πιάνουν τόπο».