​Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στις φυλακές Κορυδαλλού η απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποδέχτηκε στα μέλη της Επιτροπής με τα παρακάτω λόγια: "Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό... δεν αποκλείω πολύ σύντομα να ξαναέρθετε"!

Ο κ. Μιχαλολιάκος αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται, τόνισε πως «όλες οι κατηγορίες είναι χαλκευμένες».

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρα πολιτική δίωξη, καθώς δεν υπάρχει καμία "εγκληματική οργάνωση", αλλά ένα πολιτικό κόμμα που διεξάγει έναν νόμιμο πολιτικό αγώνα» υπογράμμισε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ.Μιχαλολιάκος

Χαρακτηριστικό είναι πως όταν ζητήθηκε να σχολιάσει την φράση: "Πρώτα η Πατρίδα, μετά η Δημοκρατία" ο γγ της Χρυσής Αυγής ξεκαθάρισε πως «το Αιώνιο Έθνος των Ελλήνων υπήρχε πολύ πριν υπάρξουν βουλευτές».

Για την Χρυσή Αυγή, όπως επανέλαβε, «προτεραιότητα είναι η Πατρίδα και έπεται το κοινοβουλευτικό σύστημα, το οποίο έχει διαφθαρεί απόλυτα και με τα Μνημόνια έχει εξευτελίσει το Σύνταγμα».

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Τρίτης η Επιτροπή συμφώνησε να εισηγηθεί την άρση ασυλίας του βουλευτού της Χ.Α Δ. Κουκούτση με 7 ψήφους υπέρ, 1 κατά (Ηλίας Παναγιώταρος) και 1 παρών (Μ. Κόλλια – Τσαρουχά). Στη συνεδρίαση ο Δ. Κουκούτσης μίλησε για πολιτική δίωξη και υπενθύμισε ότι ήταν οργανωμένο μέλος της Ν.Δ. στη Μεσσηνία.

Σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα ακολουθήσει η ακρόαση των Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και του ανεξάρτητου πλέον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η Επιτροπή Δεοντολογίας πρότεινε στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση ασυλίας και των Ηλία Κασιδιάρη, τον Νίκο Κούζηλο, Μιχάλη Αρβανίτη και της Ελένη Ζαρούλια.