​Ως «καθαρό μήνυμα αποφασιστικότητας» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Ε.Βενιζέλος την απόφαση της ΕΕ να προχωρήσει στην ανακοίνωση κυρώσεων κατά Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της Κυριακής στην Κριμαία.

«Βάση της ευρωπαϊκής πολιτικής είναι ο σεβασμός της διεθνούς έννομης τάξης, αλλά και η ανάγκη για σταθερότητα και ειρήνη. Είναι ιστορική η αποστολή μας να προστατεύσουμε τη σταθερότητα και τη συνύπαρξη στην ευρωπαϊκή μας ήπειρο» πρόσθεσε ο υπουργός Εξ��τερικών σε δηλώσεις του προσερχόμενος την Τρίτη στη συνεδρίαση του συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο κ.Βενιζέλος ανέφερε ταυτόχρονα πως «κρατάμε πάντα ανοικτά τα διάφορα κανάλια του πολιτικού και διπλωματικού διαλόγου, γιατί χρειαζόμαστε αυτό τον διάλογο, προκειμένου να επιτευχθεί μια τελική, αποδεκτή λύση».

Αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση, ο κ.Βενιζέλος εξήγησε ότι θα ασχοληθεί πρωτίστως με την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας ως μέσο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για την ανάπτυξη.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ