«Δεν θα είμαι στο ευρωψηφοδέλτιο, δεν μου έγινε πρόταση». Αυτό ξεκαθάρισε στην εκπομπή του Star και την Πόπη Τσαπανίδου η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να γίνει επίτροπος της Ε.Ε η κ.Μπακογιάννη επεσήμανε ότι αυτό θα εξαρτηθεί διότι όπως είπε «αυτό δεν εξαρτάται από μένα, δεν θέλω να είμαι διακοσμητική αλλά θα πάω μόνο αν υπάρχει ουσιαστική πρόταση».

Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η γαλάζια βουλευτής εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι «η ΝΔ θα πάει καλά και πως ο κόσμος θα ψηφίσει δήμαρχο και περιφερειάρχη όχι κόμμα».

Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης–τρόικας, η κ.Μπακογιάννη ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση συζητά μόνο για διαρθρωτικά μέτρα».

«Δεν μιλάμε για απελευθέρωση των απολύσεων» πρόσθεσε η κ.Μπακογιάννη , επισημαίνοντας πως «το 2015 θα υπάρξει κινητικότητα και όχι απολύσεις».

Η βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε πως η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με την στήριξη του ευρωπαϊκού ταμείου, ενώ δεν δίστασε να κάνει κριτική στο έργο του υπουργείου Οικονομικών.

"Πρέπει το ΥΠΟΙΚ να ξεκαθαρίσει τον φόρο υπεραξίας" , διότι όπως τόνισε η κ.Μπακογιάννη «εδώ ��αι τρεις μήνες δεν έχει γίνει καμία μεταβίβαση περιουσιακού στοιχείου» .

Επίσης, πρότεινε στον γγ Δημόσιων Εσόδων κ.Χ.Θεοχάρη να δώσει εξάμηνη παράταση στον φόρο υπεραξίας και να ξεκαθαρίσει για τον φόρο παρακράτησης για τις επιχειρήσεις, διαφορετικά όπως είπε «δεν θα γίνει καμία επένδυση».

Αναφερόμενη γενικότερα στην φορολογική πολιτική, η κ.Μπακογιάννη υποστήριξε πως «η γραφειοκρατία του ΥΠΟΙΚ έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, δεν λειτουργεί» .

«Έχουμε χάσει το μέτρο σε αυτή τη χώρα» τόνισε, επισημαίνοντας πως οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο .