​Οι εξελίξεις στην Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Σαμαρά με τον Ρουμάνο ομόλογο του Βικτόρ Πόντα. Οι δύο ηγέτες σε δηλώσεις τους στο Μέγαρο Μαξίμου, τάχθηκαν υπέρ μιας ειρηνικής, βιώσιμης λύσης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή η λύση θα πρέπει να σέβεται την ακεραιότητα των χωρών και επισήμανε πως αποσχιστικές κινήσεις δεν βοηθούν.

«Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε κινήσεις, που θα βοηθούσαν τον διχασμό μέσα σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης και στη διαμόρφωση κλίματος ψυχρού πολέμου. Επιδιώκουμε την αποκλιμάκωση της έντασης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Από τη πλευρά του, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτό που συμβαίνει είναι αντιμέτωπο με το διεθνές δίκαιο και εξέφρασε την επιθυμία του για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και «όχι να φτάσουμε σε ψυχρό πόλεμο». Προειδοποίησε, μάλιστα πως αν δεν λυθεί αυτό το πρόβλημα, ανάλογα ζητήματα θα προκύψουν και σε άλλες χώρες.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν για όλα τα διμερή θέματα, όπως οι ελληνικές επενδύσεις στη Ρουμανία, και τόνισαν τη ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των δύο χωρών.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε τη στήριξή του στην ένταξη της Ρουμανίας στη συνθήκη Σένγκεν, τονίζοντας πως η Ελλάδα που έχει και την ευρωπαϊκή Προεδρία επιζητά την πολύ γρήγορη συμφωνία προ ένταξης και την πολύ γρήγορη υλοποίηση της συμφωνίας για τις βίζες.

Όπως ανακοίνωσε ο κ.Σαμαράς, ο ίδιος θα επισκεφτεί τη Μολδαβία, στις 8 Απριλίου.

Ο κ. Πόντα από την πλευρά του συνεχάρη τον Αντώνη Σαμαρά για την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.