«Ναι» στην άρση ασυλίας του Δημήτρη Κουκούτση (με 7 ψήφους «υπέρ» έναντι 1 «κατά» και 1 «παρών») είπε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής που εξετάζει το αίτημα των δικαστικών αρχών για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Κατά την ακρόασή του, ο κ. Κουκούτσης αναφέρθηκε στο πολιτικό του παρελθόν, δηλώνοντας ότι άνηκε στην ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας και ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε μέντοράς του. Μάλιστα, υποστήριξε ότι τη φωτογραφία από συγκέντρωση της ΝΔ στις ευρωεκλογές του 1984 που ο κ. Σαμαράς ήταν στην εξέδρα μαζί με τον Πάνο Καμμένο την είχε τραβήξει ο ίδιος.
φωτογραφία 1.PNG
Ο κ. Κουκούτσης ρωτήθηκε και για τον -διαγραφέντα από την ΚΟ της Χρυσής Αυγής- προφυλακισμένο βουλευτή Στάθη Μπούκουρα και υποστήριξε ότι «αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα».

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η επιτροπή Δεοντολογίας να αποφασίσει για την άρση ασυλίας των βουλευτών Γρέγου, Μπαρμπαρούση, Ματθαιόπουλου, Ζησιμόπουλου και Αλεξόπουλου οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης καθώς και του Νίκου Μίχου ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Τα μέλη της Επιτροπής, εκτός της Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, αναμένεται να επισκεφθούν στις 15.00 τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να ακούσουν τις απόψεις των προφυλακισμένων χρυσαυγιτών βουλευτών για τους οποίους ζητείται από τις δικαστικές αρχές άδεια για συμπληρωματική απόδοση κατηγοριών. Η βουλ��υτής των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι διαφωνεί με τη διαδικασία κάνοντας λόγο για θυματοποίηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.