​Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου

Επιμένει στην θέση της η κυβέρνηση ότι δηλαδή δεν τίθεται θ��μα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων το 2015 παρά μόνο κινητικότητα. Αυτό επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αμέσως μετά τη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο στέλεχος, η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων δεν συνδέεται με απολύσεις, ενώ το δεύτερο κύμα των 12.500 διαθεσίμων έως το τέλος Μαρτίου, «κλείνει» με τη διαδημοτική κινητικότητα.

Σημειώνεται, ότι υψηλόβαθμα στελέχη τόσο από το υπουργείο Οικονομικών, όσο και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι «είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ��υριάκος Μητσοτάκης έπεισε τους δανειστές να μην επιμείνουν σε συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων για το 2015 και να ξαναδούν αργότερα το ζήτημα όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τα πλαστά πιστοποιητικά και ολοκληρωθεί η δικαστική δίωξη των υποθέσεων που εκκρεμούν σχετικά με επίορκους δημοσίους υπαλλήλους.

Ακόμη επισήμανε ότι μέσα στο 2014 θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων.