​"Στην Βουλή κλήθηκα και όχι στις φυλακές", λέει ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως η επιτροπή δεοντολογίας του κοινοβουλίου πρέπει να τον εξετάσει στην αίθουσα του Κοινοβουλίου ώστε να αποφασίσει την άρση ή όχι της ασυλίας του για παράνομη οπλοκατοχή.

Με υπεύθυνη δήλωση που υπογράφει ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας διαμαρτύρεται για τη μεταγωγή του από ��ις φυλακές Ναυπλίου στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου εκεί να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή επισημαίνοντας ότι η κλήση που έλαβε αφορά τη Βουλή και όχι το σωφρονιστικό κατάστημα. Επίσης απαντά στη νέα κατηγορία που ενδέχεται να του απαγγελθεί υποστηρίζοντας ότι έχει νόμιμα στην κατοχή του μια κυνηγετική καραμπίνα.

«Είμαι βέβαιος ότι οι συνάδελφοί μου δεν θα δεχθούν ποτέ να αρθεί η βουλευτική μου ασυλία γιατί αγαπώ το κυνήγι και πολύ πριν δεχτώ την πρόταση της Χρυσής Αυγής να συνεργαστώ μαζί της και να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Κορινθίας είχα αγοράσει από τα πιο γνωστά οπλοπωλεία της Αθήνας ένα κυνηγετικό όπλο σαν αυτά τα οποία έχουν οι μισοί τουλάχιστον βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που κατοικούν και εκλέγονται στην περιφέρεια. ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ» επισημαίνει ο κ.Μπούκουρας.

Κούγιας: Ετοιμάζουμε υπόμνημα

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου βουλευτή, Αλέξης Κούγιας γνωστοποίησε από την πλευρά του πως θα υποβάλλει υπόμνημα, στο οποίο «θα αποδεικνύεται η ανυπαρξία των στοιχείων εκείνων, με τα οποία να δικαιολογείται η νέα δίωξη του, δηλαδή το ότι επειδή κατε��χε μια κυνηγετική καραμπίνα, προτίθεται να την διαθέσει προς τέλεση εγκλημάτων». Επίσης στο ίδιο υπόμνημα θα επισυνάπτεται η «αναλυτική γνωμοδότηση – πραγματογνωμοσύνη, ειδικού δικαστικού πρ��γματογνώμονα, πρώην Αξιωματικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, με την οποία αναλύεται – αποδεικνύεται, χωρίς καμία επιφύλαξη, ότι το συγκεκριμένο κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε με νόμιμη άδεια ο εντολέας μας, δεν είναι δυνατόν ποτέ να χαρακτηριστεί πολεμικό τυφέκιο»