«Οφθαλμόν αντί …..οφθαλμού». Έτσι φέρεται να σκέφτηκε ο επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται το καφενείο και το εστιατόριο του κοινοβουλίου, ο οποίος απάντησε με απολύσεις προσωπικού, στην απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη να διακόψει την παροχή καφέδων και νερών προς βουλευτές κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων λόγω υψηλού κόστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας γνωστοποίησε σε μια υπάλληλο που απασχολούσε στον μπουφέ έξω από τις αίθουσες που συνεδριάζουν οι επιτροπές ότι πρέπει να μαζέψει τα μπογαλάκια της και να φύγει καθώς διακόπτεται η σύμβασή της με τη δικαιολογία ότι «δεν βγαίνει οικονομικά».

Παράλληλα, έντονη είναι η ανησυχία και των υπόλοιπων εργαζόμενων καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργοδότης τους πληροφόρησε ότι έρχεται πογκρόμ απολύσεων. Τώρα, όπως είναι λογικό οι περίπου 24 εργαζόμενοι που απασχολούνται στα δύο κυλικεία και το εστιατόριο της Βουλής κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας την επόμενη κίνηση του επιχειρηματία .

Για την ιστορία….. ο πρόεδρος της Βουλής έκοψε τους δωρεάν καφέδες και τα εμφιαλωμένα νερά μετά την απόφαση των Οικονομικών Υπ��ρεσιών της Βουλής που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια, σύμφωνα με την οποία η Βουλή κλήθηκε να πληρώσει 10.023 ευρώ για καφέδες που προσφέρθηκαν σε 44 συνεδριάσεις επιτροπών.