Κατατέθηκε πάλι η τροπολογία για την αλλαγή του νόμου του πόθεν έσχες της περιόδου 1974 - 2012 για όσους κατείχαν δημόσια ιδιότητα, αλλά από υπουργούς της κυβέρνησης αυτή τη φορά (και όχι από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ).

Συγκεκριμένα η τροπολογί�� υπογράφεται από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Μετανάστευσης, ο οποίος πρόκειται να συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με την συγκεκριμένη βουλευτική τροπολογία, δίνεται εξάμηνη (και όχι ετήσια) παράταση στις εργασίες της επιτροπής, αλλά παραμένει η ευνοϊκότερη «μεταχείριση» όσων έκαναν ανακριβή δήλωση.

Η κατάθεση της τροπολογίας προκάλεσε ήδη την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής πόθεν έσχες, Γ. Καλαντζή, ζητά την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής.

«Η προφανής σοβαρότητα του θέματος επιβάλλει την συνεδρίαση της Επιτροπής πριν από τη συζήτηση της εν λόγω τροπολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής, με πρωτοβουλία του προέδρου της ή, αν αυτός κωλύεται, του αναπληρωτή του» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παπαδημούλης.