​Να πάρουν μαζί του το ρίσκο, κάλεσε τους Κρητικούς ο Σταύρος Θεοδωράκης, που επέλεξε την γενέτειρά του, τα Χανιά, για την πρώτη του περιοδεία ως επικεφαλής πολιτικής κίνησης.

Με συχνές αναφορές στον τόπο καταγωγής του, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε τους λόγους της καθόδου του στις Ευρωεκλογές και παρουσίασε τις θέσεις της πολιτικής του πλατφόρμας, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό.

«Κάποιοι από εμάς είχαν βολευτεί. Και εγώ είχα βολευτεί. Ήταν καλά τα πράγματα στη ζωή μου. Όμως εγώ αποφάσισα να αφήσω τη βόλεψή μου και να πάρω το ρίσκο. Στους Κρητικούς αρέσει το ρίσκο… Δέχτηκα κριτική και από τους δημοσιογράφους με τους οποίους πριν λίγο καιρό συνεργαζόμουν, γιατί με θεωρούν απρόβλεπτο, με θεωρούν κουζουλό», είπε μεταξύ άλλων.

Παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση που έχει «Το Ποτάμι», επισήμανε πως πρόκειται «για μια πρόταση σωτηρίας χωρίς την εμπλοκή κανενός κομματικού μηχανισμού, συντεχνιών, συμφερόντων και παλιών πολιτικών που θέλουν να μας νουθετήσουν και να μας πάνε στην δική τους πορεία» και πρόσθεσε: «έχουμε μια ξεκάθαρη πρόταση για τα υπόλοιπα κόμματα: Να σκίσουν τα προγράμματα τους και να καθίσουν με αυτούς που θα επιλέξει ο κόσμος μετά τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές και να φτιάξουν ένα πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας».

«Όσοι με ξέρουν -και με ξέρουν πολλοί από εδώ- μπορεί να αντιληφθούν ότι έχω πολλά ελαττώματα. Είμαι πολύ εγωϊστής ας πούμε. Αλλά δεν είμαι ο άνθρωπος που θα του πουν τι θα κάνει. Δεν έχει συμβεί ποτέ και δεν θα συμβεί ποτέ. Οι άλλες προσπάθειες είναι καλό να γίνουν. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Δεν είναι η πολιτική κλειστό club. Αλλά εμείς δεν είμαστε οι αναπληρωματικοί. Είμαστε οι πρωταγωνιστές», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Δείτε στο βίντεο του κεντρικού δελτίου του Star ένα απόσπασμα από την ομιλία του