​Αίσιο τέλος, μετά από πολυετή περιπέτεια, δόθηκε από την κυβέρνηση στο πολύπλοκο πρόβλημα των 4 υποβρυχίων που έχουν κατασκευαστεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τα «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ», περιέρχονται από το Σάββατο στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

«Μετά από συμφωνία με τα ΕΝΑΕ, το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει με τους υπεργολάβους και τους εργαζόμενους, των οποίων η απασχόληση διασφαλίζεται πλήρως, την ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν και των δοκιμών θαλάσσης, προκειμένου να εντα��θούν στο στόλο μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του κ. Αβραμόπουλου.

Τονίζοντας πως για την εξέλιξη αυτή έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει εξ' αρχής παρακολουθήσει τον όλο χειρισμό και την ερχόμενη εβδομάδα θα ενημερωθεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός συνεχίζει: «τίθεται έτσι οριστικά τέρμα σε μια πολυετή περιπέτεια, διασφαλίζοντας πλήρως τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου που υπάρχουν διαθέσιμα στον προϋπολογισμό του υπουργείου μας για την ολοκλήρωση των εργασιών των Υποβρυχίων, αναβαθμίζοντας και ενισχύοντας έτσι την άμυνα της χώρας».

«Μετά την επιτυχή, για το Ελληνικό Δημόσιο, επίλυση του εξαιρετικά δύσκολου προβλήματος των υποβρυχίων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει, ως αρμόδιο πλέον υπουργείο, την προσπάθεια συνολικής επίλυσης του προβλήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά», καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Αβραμόπουλος.