Με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ δημοσιεύματα που θέλουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλαμβάνει καθήκοντα Επιτρόπου στην Κομισιόν, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η αναπαραγωγή αυτού του είδους μυθευμάτων συνιστά ευθεία προσβολή προς τη δημόσια στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου καθ' όλη την περίοδο της κρίσης».

«Με εντυπωσιακή επιπολαιότητα αναπαράγονται από μία συγκεκριμένη κατηγορία μέσων ενημέρωσης σχόλια περί δήθεν πιθανής ανάληψης καθηκόντων μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Κι αυτό, παρά την κατηγορηματική διάψευση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ που θεώρησε αστεία τα σχετικά δημοσιεύματα», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ παρακαλεί κάποιους που με ευκολία αναπαράγουν τα φτηνά αυτά σενάρια να σκεφτούν πόσο ανόητα και αντιφατικά είναι σε σχέση με το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του. Εάν ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ως βασικό του ενδιαφέρον την πολιτική του σταδιοδρομία θα είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν επιλογές 'ωφέλιμες' ίσως και χωρίς πολιτικό κόστος για τον ίδιο, αλλά όχι για τη Χώρα και για τη Δημοκρατική Παράταξη. Δεν το έκανε όμως και δεν θα το κάνει ποτέ, εις πείσμα όσων θέλουν να τον μετρούν με τα δικά τους κριτήρια».