Την ώρα που ο Σταύρος Θεοδωράκης ετοιμάζεται να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία από την Κρήτη και τα Χανιά, ξένα δημοσιεύματα σε Guardian και Reuters αναφέρουν πως όλοι στην Ελλάδα μιλούν για το κόμμα αυτό που αναμένεται να "ταράξει τα νερά" στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Το Reuters αναφέρει πως το νέο κόμμα χαίρει δημοσκοπικής επιτυχίας αποσπώντας ψηφοφόρους από δεξιά και από αριστερά και ότι φιλοδοξεί να κεφαλαιοποιήσει σε ψήφους το συναίσθημα αηδίας που νιώθουν οι Έλληνες για τα παραδοσιακά κόμματα.

Το δημοσίευμα περιγράφει τον Σταύρο Θεοδωράκη ως έναν δημοσιογράφο που κάνει ρεπορτάζ σε στιλ ντοκιμαντέρ και ασχολείται με θέματα όπως οι άστεγοι και τα ναρκωτικά και ότι η "γοητεία" του προέρχεται από το γεγονός πως δεν έχει σχέσεις με την κουλτούρα "του πελατειακού συστήματος που έφερε την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας".

Το «Ποτάμι» έχει ήδη καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να «κλέψει την παράσταση», παρά τις αντιδράσεις πολλών κομμάτων, κυρίως της Αριστεράς, που το επικρίνουν ως μια «αόριστη ομάδα, χωρίς συγκεκριμένες και συνεκτικές προτάσεις» καταλήγει το άρθρο.

Ο Guardian αναφέρει ότι η λέξη που βρίσκεται στα χείλη όλων είναι "Ποτάμι", που είναι όπως γράφει το δημοσίευμα και το όνομα ενός νέου κόμματος ή μάλλον κινήματος του έγκυρου δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη, προσθέτοντας πως έχει συμβολικό μήνυμα καθώς φιλοδοξεί να παρασύρει στο διάβα του πολλούς υποστηρικτές, από διάφορα "ρεύματα" και να καθαρίσει τα "στάσιμα νερά".

Το δημοσίευμα τονίζει πως ο δημοσιογράφος είναι κατά των πολιτικών χρωμάτων και ότι βρίσκει γελοίο τον τρόπο που κάθονται οι βουλευτές στο Κοινοβούλιο. "Γιατί να μην μπορώ να κάτσω δίπλα σε κάποιον με τον οποίο διαφωνώ, έναν συνάδελφο από άλλο κόμμα, για να συζητήσουμε και να δούμε αν μπορούμε να τα βρούμε;" αναφέρει.

Το δημοσίευμα του Guardian καταλήγει πως χωρίς αμφιβολία ο κ. Θεοδωράκης θα δεχτεί πολλά πυρά ενόψει των Ευρωεκλογών "καθώς αποτελεί μια πραγματική πρόκληση για το status quo και όχι μόνο το ελληνικό", όπως αναφέρει, αφού διατυπώνονται βεβαίως "θεωρίες συνωμοσίας", σχετικά με το ποιος χρηματοδοτεί το "Ποτάμι" και τί συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετεί.

«Πολιτικοί παίκτες και σχολιαστές είναι έτοιμοι να προτάξουν όλα τα ενδεχόμενα εκτός από ένα: Ότι κάποιος με ευρεία αποδοχή μπορεί να αποφασίσει πως δεν είναι ευχαριστημένος από την κατάσταση και να παρέμβει. Και ότι αυτό μπορεί να αποδειχτεί επιτυχές. Από αυτή την άποψη, αυτή η απλή εκδοχή είναι η πιο επικίνδυνα εκρηκτική και αισιόδοξη» καταλήγει το άρθρο του Guardian για τον Σταύρο Θεοδωράκη.

BINTEO STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U