​Την ερχόμενη Τρίτη, στις 10:30 το πρωί, με τις ακροάσεις και των υπολοίπων Χρυσαυγιτών βουλευτών θα συνεχίσει την συνεδρίασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οι εννέα βουλευτές της Χρυσής Αυγής ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ για τον Ηλία Κασιδιάρη, που η ασυλ��α του έχει αρθεί και παραμένει προσωρινά ελεύθερος, ζητείται η άρση της ασυλίας του λόγω της πρόσθετης κατηγορίας της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Όπως έγραψε νωρίτερα το star.gr, την Πέμπτη, η Επιτροπή εξέτασε τρεις υποθέσεις και, με συντριπτική πλειοψηφία, αποφάσισε να άρει τις ασυλίες των Ηλία Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη και Νίκου Κούζηλου. Υπέρ τάχθηκαν όλα τα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ), εκτός των Ανεξάρτητων Ελλήνων που δήλωσαν «παρών» και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου που καταψήφισε.

Επίσης, την Τρίτη το μεσημέρι, τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας θα επισκεφθούν τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να ακροαστούν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος, μετά την θετική ανταπόκρισή του στη σχετική πρόταση της Επιτροπής, θα μεταφερθεί για το σκοπό αυτό στην Αθήνα από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται.