πρώτη αν��ρτηση: 13-03-2014, 21:50

Ρεαλιστική χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα ως την Κυριακή, μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος τόνισε πως τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά όχι απαισιόδοξα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό για περίπου δύο ώρες, επισήμανε πως η αναδιανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος θα κατευθυνθεί προς τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, με το επιχείρημα ότι με αυτό τον τρόπο τονώνεται η οικονομία και η κατανάλωση.

«Είναι πιο εύκολο να συμφωνήσουμε στα μεγάλα θέματα απ' ό,τι στα μικρά», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ, αναφερόμενος στα Εργασιακά -ενόψει και της συνάντησης Βρούτση – τρόικας την Παρασκευή- τόνισε ότι δεν ζητείται κάτι εκτός λογικής, που να είναι προκλητικό για τους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα εάν θα υπάρξει συμφωνία έως την Κυριακή. «Εξετάζουμε το αναθεωρημένο σύμφωνα προκειμένου να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατόν», είπε ο κ. Στουρνάρας, ενώ, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να δεχτεί η τρόικα τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στα ζητήματα με το γάλα και τα φάρμακα απάντησε «το κουβεντιάζουμε και θα φανεί τις επόμενες ημέρες».

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε εν μέσω μηνυμάτων αισιοδοξίας από την κυβέρνηση ότι τελικά, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, οι ελληνικές θέσεις θα γίνουν δεκτές από την τρόικα και θα υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή, ώστε τη Δευτέρα να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης προς τη χώρα μας από το Eurogroup.