Διχασμένο εμφανίστηκε το ΠΑΣΟΚ κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή με την οποία υπερψηφίστηκαν τα 14 άρθρα και οι 5 τροπολογίες του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και τις συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο Θάνος Μωραΐτης καταψήφισαν το άρθρο 17 για την κατάργηση της Ακαδημίας για την Ελευθερία στο Μεσολόγγι, ενώ δήλωσαν «παρών» σε όλες τις τροπολογίες.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε παρών και στο άρθρο 6, όπως δήλωσε «παρών» επίσης στις τροπολογίες ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Την τροπολογία για τα πρόστιμα στις ενδοομιλικές συναλλαγές καταψήφισαν και οι Γιώργος Ντόλιος, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής και Γιάννης Δριβελέγκας.

Διαφοροποίηση υπήρξε και στο εσωτερικό της ΝΔ, από τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος δήλωσε «παρών» στην τροπολογία για τη διαδημοτική κινητικότητα. Παρά τις διαφοροποιήσεις πάντως στο κυβερνητικό στρατόπεδο όλα τα άρθρα και οι τροπολογίες που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία υπερψηφίστηκαν.

Διαφοροποίηση υπήρξε και στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, καθώς ο Βασίλης Οικονόμου ψήφισε υπέρ του άρθρου 14 που αφορά την κατάργηση του Οργανισμού για την λίμνη Κωπαΐδα.

Οι Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης (Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα) καταψήφισαν το άρθρο για την κατάργηση Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας. Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης καταψήφισε όλα τα άρθρα και τις τροπολογίες, αλλά δήλωσε «παρών» στο άρθρο 14.

Από την ψηφοφορία υπήρξαν πάντως πολλές απουσίες, οι οποίες έφτασαν τις 66, με αποτέλεσμα να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία μόνο 234 βουλευτές!