Για σχέδιο «ορισμένων» να επανεκλεγεί ο νυν δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης έκανε λόγο ο «γαλάζιος αντάρτης» και υ��οψήφιος δήμαρχος Ν. Κακλαμάνης κατά την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού του. «Είναι προφανές, υπάρχει σχέδιο ορισμένων να κρατήσουν τον κ. Καμίνη στο Δήμο της Αθήνας, για να επιβιώσει πολιτικά ο κ. Βενιζέλος στο ΠΑΣΟΚ» υποστήριξε.

Στο ίδιο πνεύμα συμπλήρωσε ο πρώην δήμαρχος και νυν βουλευτής της ΝΔ : «Η αλήθεια θα νικήσει τις μεθοδεύσεις κάποιων και κάθε λογής φθηνά κόλπα».

Όπως ανέφερε, κατά την παρουσίαση, οι προτάσεις του συνδυασμού του για την Αθήνα στηρίζονται σε τρεις άξονες: Την κοινωνική συνοχή, τη λειτουργικότητα και την ανάπτυξη της αθηναϊκής οικονομίας, με έμφαση στην πρώτη περίπτωση στην ουσιαστική αξιοποίηση των δημοτικών ιατρείων, με στόχο την πλήρη κάλυψη των ανασφάλιστων δημοτών και τον εμβολιασμό των παιδιών.

Μεταξύ άλλων πρότεινε επίσης την απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών, για τρία χρόνια, σε όσα νοικοκυριά επιθυμούν να επιστρέψουν ως κάτοικοι της Αθήνας, την επαναφορά της απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη τριτέκνων και πολυτέκνων, όπως ίσχυε από το 2008 έως το 2010 και την καταβολή τελών διέλευσης στον Δήμο από τις επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας των οποίων τα δίκτυά τους διέρχονται από την Α��ήνα, (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ).