Συνεχίζεται η εικόνα αναταραχής στην Κεντροαριστερά λόγω Ελιάς, Ποταμιού αλλά και της αναμενόμενης έκδοσης βιβλίου από τον Γ. Παπανδρέου για τη θητεία του ως πρωθυπουργός.

Από το Ποτάμι, απάντηση σε όσους επικρίνουν το κόμμα ότι δεν έχει πρόγραμμα έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος ζητά και από τους πολίτες να το διαμορφώσουν μαζί. Η επιρροή που έχει το Ποτάμι στους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς και η σύγκρουση Βενιζέλου-Παπανδρέου προκαλούν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση ενώ λάδι στη φωτιά αναμένεται να ρίξει το βιβλίο που ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Μετά τις 37 απαντήσεις σε ισάριθμες ερωτήσεις ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι απαντούν στην πιο καυτή ερώτηση, αν το Ποτάμι έχει πρόγραμμα και απαντούν σε ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: «Μπορούν να μας πουν όμως με βάση ποιο πρόγραμμα μπαινόβγαιναν κάποια κόμματα στην κυβέρνηση; Ή θυμάται κανείς τίποτα από τα γαλάζια Ζάππεια και τα πράσινα «λεφτά υπάρχουν»; Όλα αυτά ήταν προγράμματα; Ή είναι πρόγραμμα το κορώνα-γράμματα που παίζουν κάποιοι με το ευρώ ή τη δραχμή»

Οι επιθέσεις πάντως από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ποτάμι συνεχίζονται, την ίδια στιγμή που ο φόβος να φυλλορροήσει η ΕΛΙΑ από την επιρροή που έχει το Ποτάμι στους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, προκαλεί έντονο προβληματισμό για την πολιτική σταθερότητα στην κυβέρνηση, μετά μάλιστα και τη νέα εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ που προκαλεί η ρήξη Βενιζέλου Παπανδρέου , αν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαντάφυλλος δήλωσε σήμερα ότι «όλοι μαζί και ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζουμε την κυβέρνηση».

Λάδι στη φωτιά αναμένεται να ρίξει το βιβλίο που ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου για το πως παρέδωσε την εξουσία, ειδικά αν αναφερθεί σε πρόσωπα και γεγονότα υπονόμευσής του αλλά και όλο το παρασκήνιο για κρίσιμες στιγμές όπως εκείνη στις Κάννες.

«Θα το διαβάσω αλλά να έρχεται στη Βουλή να υπερασπιστεί το έργο του» δήλωσε αιχμηρά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λ. Γρηγοράκος.

Αν και οι τόνοι έχουν πέσει κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα πράξουν παπανδρεϊκοί βουλευτές σε κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή όπως για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ο Φίλιππος Σαχινίδης έχει διαφωνήσει.

Πάντως στις ευρωεκλογές θα κριθεί η Ελιά, όπως τονίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη, θέλοντας να προλάβουν εκλογικό καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ, ενώ με σύνθημα "Μια Ελιά σε κάθε πόλη" προχωράει η οργάνωσή της ανά την Ελλάδα.