Τον Αύγουστο του 2015 αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο Αυτ��κινητόδρομος Αιγαίου, το νέο τμήμα της εθνικής οδού, που θα παρακάμψει τις «φονικές» στροφές των Τεμπών και του Πλαταμώνα. Το έργο, που βρίσκεται και πάλι σε εξέλιξη έπειτα από τρία χρόνια «παγώματος», επισκέφθηκαν σήμερα ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

xrisoxoidis me raixenbax sth siragga tempon.jpg


«Η παρουσία μου εδώ είναι συμβολική σε δύο επίπεδα. Δείχνει ότι η επιμονή σε αυτό που θες να πετύχεις, αποδίδει. Επίσης, βρισκόμαστε σε ένα τούνελ και τόσες φορές οι Έλληνες έχουν μιλήσει για την ανάγκη να δουν φως στο τούνελ. Είμαι σίγου��ος ότι πολύ σύντομα θα το δούμε» υπογράμμισε ο κ. Ράιχενμπαχ.

Σημειώνεται ότι οι σήραγγες θα έχουν 10,75 μέτρα πλάτος ασφάλτου, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης στην κάθε κατεύθυνση. Κάθε σήραγγα θα συμπληρώνουν δύο κτίρια, ένα σε κάθε πλευρά εισόδου, από όπου θα γίνεται ο έλεγχος των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

siragges tempon exoteriko plano.jpg


Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή 20 γεφυρών, από τις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι μισές.

tempi gefires.jpg


Σημειώνεται επίσης ότι θα δημιουργηθούν δύο νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στον Ευαγγελισμό και στο νέο κόμβο του Πλαταμώνα. Το υπουργείο, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ετοιμάζει την εισαγωγή τέλους διοδίων για τις εταιρείες, που κάνουν μεταφορές (κατά αντιστοιχία των τελών λιμανιών και αεροδρομίων).