​Μια περίεργη... τροπολογία για την απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων σε πολιτικά γραφεία βουλευτών παραμεθόριων περιοχών κατέθεσαν στην Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ Παύλος Βογιατζής, Στράτος Κωνσταντινίδης, Μανώλης Κόνσολας και Γιώργος Γεωργαντάς.

Οι τέσσερις γαλάζιοι βουλευτές, επισημαίνοντας την υποστελέχωση των πολιτικών τους γραφείων, προτείνουν την εξαίρεση συγκεκριμένων υπαλλήλων από το ισχύον καθεστώς προκειμένου να διευκολυνθούν κατά προτεραιότητα.

Συγκεκριμένα, οι τρεις βουλευτές με τροπολογία που κατέθεσαν στο ν/σ του ΥΠΔΜ για την αναδιάρθρωση στο Δημόσιο υποστηρίζουν ότι το 2002 ψηφίστηκε νόμος σύμφωνα με τον οποίο μπορούν να διορίζονται υπάλληλοι με μοριοδότηση λόγω εντοπιότητας σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή για την αντιμετώπιση προβλημάτ��ν υποστελέχωσης με την προϋπόθεση ότι θα παραμένουν στην θέση τους για μια δεκαετία.

Σημειώνουν όμως ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν μεταβληθεί σε μεγάλο βαθμό οι ανάγκες της διοίκησης» και μια από τις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν είναι «η στελέχωση των γραφείων βουλευτών που εκλέγονται σε παραμεθόριες περιοχές και διατηρούν εκεί τα γραφεία τους με δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι αποσπώνται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στη συνέχεια διατίθενται σε αυτά».

Αναφέρουν μάλιστα ότι η 10ετής υποχρέωση παραμονής σε συγκεκριμένη υπηρεσία και η σχετική απαγόρευση οποιασδήποτε υπηρεσιακής μεταβολής για υπαλλήλους που υπηρετούν στην παραμεθόριο «περιορίζει σημαντικά και καθιστά εξαιρετικά προβληματική την επιλογή στελεχών για πολιτικά γραφεία βουλευτών των περιοχών αυτών».