​Επιμένει ο υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος στη χθεσινή δήλωσή του ότι η τρόικα είναι ένα μαγαζάκι που εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η παραδοχή του.

«Μίλησα για τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα. Είναι προσωπική μου γνώμη και είναι κάτι το οποίο το έζησα τις προηγούμενες ημέρες στο υπουργείο όταν τα τεχνικά κλιμάκια έφυγαν από το υπουργείο και θυμάμαι τα στελέχη του υπουργείου, τον γ.γ. προσπαθώντας να έρθουν και να μας αναδείξουν θέματα τα οποία ούτε προβλέπονται ούτε υπάρχουν. Όταν κάτι δεν έχει λογική όταν κάτι δεν είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών, όταν κάτι δεν βοηθάει στην ανάπ��υξη της χώρας και του αύριο, αυτονόητο είναι να φαντάζεσαι ότι κάτι άλλο συμβαίνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαδόπουλος το πρωί της Τετάρτης στο mega.

Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι αναφερόταν στο θέμα των φορτηγών δημοσίας χρήσεως για τα οποία η τρόικα ζήτησε πάλι την πλήρη απελευθέρωση τους και όπως διευκρίνισε μίλησε για τα τεχνικά κλιμάκια και όχι τους επικεφαλής και πρόσθεσε ότι μετά την χθεσινή του δήλωση δεν δέχτηκε καμία πίεση από πουθενά.

Τι δήλωσε χθες ο υφυπουργός

«Η τρόικα έχει εμμονές που δεν είναι βάσιμες και προέρχονται από τη λογική που έχουν δημιουργήσει τα τεχνικά κλιμάκιά της. Είναι ένα γωνιακό μαγαζάκι που όποιος περνάε�� αφήνει κάτι και έρχεται μετά η τρόικα και λέει: Α, κάντε και αυτό! Σου στέλνω ένα mail και έχουμε και αυτή την εκκρεμότητα», ανέφερε μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84».

Ερωτώμενος για το αν πιστεύει ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα, απάντησε: «Ναι, υπάρχουν κάποιοι θεσμικοί φορείς είτε Έλληνες είτε ξένοι, περνάνε από την τρόικα και τους λένε κάντε και αυτό. Μπήκε σε μια λογική η τρόικα για να εξυπηρετήσουν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα».