Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταβαίνει την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα αντιπροσωπεία της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να «ανακρίνει» τους 6 προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για επιπλέον αδικήματα.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα κατά την συνεδρίαση της επιτροπής, υπό την προϋπόθεση ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα αρνηθούν να δώσουν άδεια στους έξι χρυσαυγίτες βουλευτές να έρθουν στη Βουλή για να «καταθέσουν».

Οι ίδιοι οι προφυλακισμένοι θα ερωτηθούν γραπτώς για το αν ε��ιθυμούν να «δεχθούν» τους βουλευτές μέλη της επιτροπής δεοντολογίας και θα απαντήσουν επίσης γραπτώς.

Σε αυτή την περίπτωση, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τουλάχιστον 6 βουλευτές, μαζί με πρακτικογράφους θα πάει στον Κορυδαλλό για να ακούσει εάν οι προφυλακισμένοι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, επιθυμούν ή όχι την άρση της ασυλίας τους.

Την Πέμπτη πάντως, συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας για την άρση της ασυλίας των υπόλοιπων 9 βουλευτών (Ελένη Ζαρουλια, Νίκο Κούζηλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κώστα Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλαντη Αλεξόπουλο, Δημήτρη Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Μιχάλη Αρβανίτη) που κατη��ορούνται για το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.