Κόντρα μεταξύ του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά σημειώθηκε κατά τη συζήτηση της αναφοράς του πρώτου σχετικά με τον κλάδο των αρτοποιών στη Βουλή, με αφορμή επιστολή αρτοποιού για τη δυνατότητα να παράγεται πλέον ψωμί σε άσχετα με τον κλάδο καταστήματα.

«Να μην εξαφανίσουμε τον κλάδο των αρτοποιών. Και δεν πρόκειται περί τρόικας, απλούστατα βρήκαμε παπά την τρόικα και διάφορα συμφέροντα βρίσκουν πρόσφορα έδαφος και οδηγού��αστε στην τραγική κατάσταση σε ένα είδος που δεν είναι απλώς εμπόρευμα» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, ενώ πρόσθεσε αιχμηρά προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης : «Υποθέτω ότι δεν προέρχεστε από τας Βερσαλλίας».

Ο κ. Σκορδάς απάντησε ότι «��ο κείμενο που έχετε καταθέσει και ως προς τούτο προέκυψε η απάντηση ότι δεν είναι σύμφωνο με τον κανονισμό, αλλά εκφράζει απλώς την οργή ή την αγωνία ενός αρτοποιού, όμως εάν διαβάσετε το κείμενο είναι αλληλουχία ύβρεων και δεν καταλήγει σε κανένα ερώτημα», ενώ διευκρίνισε ότι «αν το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε με το ψωμί σε σχέση με την έκθεση του ΟΟΣΑ δεν είναι τίποτε άλλο από το να πωλείται το ψωμί με το ζύγι».

«Όταν θα έρθει το νομοσχέδιο θα συζητήσουμε για τις απόψεις του ΟΟΣΑ και ποιες είναι οι απόψεις του. Αρκετά γιατί η χώρα είναι επί ξηρού ακμής, υπάρχει μεγάλο άγχος και πολύ πόνος, σε έναν λαό που δεν μπορεί να σκεφτεί από την κατάθλιψη πού είναι η έξοδος κινδύνου» ανταπάντησε ο κ. Κακλαμάνη��, ο οποίος τα έβαλε και με τον ΥΠΟΙΚ, λέγοντας: «Ο κύριος υφυπουργός και με επιφύλαξη ο ΥΠΟΙΚ είναι οι μόνοι από το σύνολο της κυβέρνησης που κάποιος συνεργάτης τους θα έχει κόμπλεξ με το κοινοβούλιο, δεν ξέρω. Είναι δυνατόν να έρχεται ο πρόεδρος της Βουλής και να καταθέτει αναφορά;».

Από την πλευρά του ο κ. Σκορδάς επέμεινε εκ νέου ότι «δεν αλλάζει τίποτα στην αρτοποίηση. Μόνο στο ζύγι» και στο τέλος πέταξε το «γάντι» στον κ. Κακλαμάνη: «Αν δεν συμφωνείτε με το ζύγι, να το καταψηφίσετε»!