​Εξελίξεις σχετικά με το εργασιακό μέλλον εργαζομένων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη. Πιο συγκεκριμένα, 482 υπάλληλοι έχουν επανέλθει στις θέσεις τους μετά από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης και Αλέξης Μητρόπουλος στην Ολομέλεια για το θέμα των Δημοτικών Αστυνομικών, υπογράμμισε ότι «η Διοίκηση πρέπει να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις», επικαλούμενος μάλιστα την πρόνοια του άρθρου 95 του Συντάγματος.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, ότι πάγια πρακτική στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την οποία έχει υιοθετήσει, είναι η απόλυτη συμμόρφωση με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και παρά τους περιορισμούς των προσλήψεων, όπως ενημέρωσε, τους τελευταίους οκτώ μήνες έχουν εκδοθεί αποφάσεις προσλήψεων για 482 άτομα, για τα οποία υπήρχαν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.