Επίθεση στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Φώτης Κουβέλης στην εναρκτήρια πολιτική εκδήλωση για τη συγκρότηση του πολιτικού πόλου «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική συνεργασία».

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι ούτε η δικομματική κυβέρνηση oύτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καλλιεργεί αυταπάτες που θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για προσπάθεια να ακυρωθεί ο λόγος του κόμματος μετά την αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα, ενώ όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και την άρνηση για τη συγκρότηση ενός τρίτου πόλου τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι πολιτικές συνεργασίες δεν ασκούνται έξω από το πλαίσιο των ασκούμενων πολιτικών. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έκανε τις επιλογές της».

Μιλώντας για το ευρωψηδέλτιο της «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτικής συνεργασίας», ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι οι δυνάμεις που το συγκροτούν είναι αυτές της δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού κέντρου.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, αριστερούς, κεντροαριστερούς και κεντρώους, «που επιζητούν μια διαφορετική διέξοδο από την κρίση με ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας».