​Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα ξανακαθίσουν 42 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τις μετοχές φούσκες του Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι οποίοι πρόσφατα αθωώθηκαν με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, ύστερα και από ανάλογη εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας.

Ωστόσο, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε την άσκηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου εκτιμώντας ότι δεν είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν ο Άρειος Πάγος κάνει δεκτή την εισαγγελική αίτηση, τότε η υπόθεση θα ξαναεκδικαστεί από μηδενική βάση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τα μέλη του οποίου θα κληθούν να αποφανθούν εκ νέου για την αθωότητα ή μη των 42 κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι με την επίμαχη απόφαση είχαν αθωωθεί 42 πρόσωπα, επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές, ακόμα και εφοπλιστές, που φέρονταν να συνήργησαν στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές-φούσκες του 1999, για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο ύστερα από χρόνια με βάση συμπληρωματική έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κατά περίπτωση. Η αθώωσή τους αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο της πολυετούς δικαστικής διερεύνησης για την υπόθεση που ονομάστηκε μετοχές-φούσκες.