​"Χάθηκε" ο ΗΛΙΟΣ στο ΠΑΣΟΚ… Ένα βαθύ σκοτάδι «πνίγει» την Χαριλάου Τρικούπη με τους Παπανδρεϊκούς και τους Βενιζελικούς να ανταλλάσουν πυρά όχι για τα μικρά ποσοστά των δημοσκοπήσεων αλλά για την ΕΛΙΑ και την …κεντροαριστερά.

Η απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την Συνδιάσκεψη της ΕΛΙΑΣ, το αιχμηρό άρθρο του Μ.Χρυσοχοϊδη, τα παραπονάκια και οι βαρείς χαρακτηρισμοί του Πάγκαλου, η παρέμβαση Καρύδη και το comeback του Λαλιώτη πυροδότησαν το κλίμα, διχάζοντας και πάλι τους …. εναπομείναντες ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ!!!!

Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Π.Κουκουλόπουλου για τη�� απουσία του Παπανδρέου από την συνδιάσκεψη. Ο κ.Κουκουλόπουλος αντί να σβήσει τις φωτιές, άναψε και άλλες, λέγοντας «Να φύγουμε λίγο από τα πρόσωπα και να ορίσουμε κάποιες ομάδες στελεχών που έλειπαν. Έλειπαν καταρχάς αυτοί που εμπνεύστηκαν το “λεφτά υπάρχουν”. Έλειπαν αυτοί που προκάλεσαν λέγοντας το “μαζί τα φάγαμε”. Και έλειπε επίσης και η μοιραία ομάδα που πήρε την καταστροφική, για την παράταξη, απόφαση να πάμε μόνοι μας στο μνημόνιο και να αφήσουμε τον σημερινό πρωθυπουργό να παριστάνει τον ανέμελο και αδιάφορο προτείνοντας συνταγές που δεν υπήρχαν».

Ο κ.Κουκουλόπουλος μάλιστα συνέχισε σε έντονο ύφος….

«Άρα λοιπόν η παράταξη έφτασε εδώ που έφτασε γιατί την προσδιόρισαν κάποιες ιστορικές κινήσεις και φράσεις. Το “λεφτά υπάρχουν” και το “όλοι μαζί τα φάγαμε” μας ακολουθούν και σήμερα. Δεν φτάσαμε εδώ τυχαία. Και όλοι όσοι έχουν συμμετοχή σε αυτά που είπα στο “λεφτά υπάρχουν” στο “όλοι μαζί τα φάγαμε” και στη μοιραία απόφαση να πάμε μόνοι μας στο μνημόνιο τον Μάιο του 2010 καλό είναι να μας δώσουν κάποτε μία εξ��γηση».

Αλλά και από το "στρατόπεδο" των Παπανδρεϊκών δεν κάθισαν με δεμένα τα χέρια…

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας στο Βήμα fm, έκανε λόγο για προσωπικούς προσανατολισμούς στην «Ελιά» και για μια προσπάθεια που «πολλές φορές κάηκε στην προθέρμανση».

«Πί��τευα και πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει συστράτευση πολλών πολιτικών δυνάμεων, όμως οι πολιτικές δυνάμεις που πίστευα ότι πρέπει να υπάρχουν χθες και προχθές δεν κρίθηκαν με την παρουσία ή απουσία του Γιώργου Παπανδρέου. Κρίθηκαν εδώ και καιρό με το ρήγμα που υπήρξε με τη ΔΗΜΑΡ και πάντοτε έλεγα ότι πρέπει να συναντηθούν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και άλλες δυνάμεις του χώρου της Κεντροαριστεράς, κάτι που δεν έγινε για μεγάλο χρονικό διάστημα» είπε με νόημα ο κ.Πεταλωτής, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο κ.Πεταλωτής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα επιστροφής του Γ.Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ψωμί, ΕΛΙΑ και ….. Κεντροαριστερά, επιμένει ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επισημαίνοντας την ανάγκη να συμπράξει και η Δημοκρατική Αριστερά στην «Ελιά»

Σχολιάζοντας την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από τη συνδιάσκεψη του σαββατοκύριακου, ανέφερε ότι «οι μάχες κρίνονται από τους παρόντες και όχι από τους απόντες» και εκτίμησε πως όλοι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης «στις κρίσιμες αυτές στιγμές πρέπει να δίνουν το παρών και να έχουν τη διαφωνία τους».

Με ένα αιχμηρό σχόλιο στο Facebook, εξέφρασε την άποψη του για όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Μ.Όθωνας.

«Είναι πράγματι διασκεδαστική η προσπάθεια να εμφανιστεί ως «ΕΛΙΑ», ένα μειοψηφικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και μια σειρά πρόσωπα με τους συγγενείς τους και τους φίλους τους που στο ΣΥΝΟΛΟ τους (μετά το άδοξο τέλος των «58») ήταν επί πολλά χρόνια και μέχρι πριν από λίγους μήνες ΠΑΣΟΚ. Το χαριτωμένο του πράγματος όμως δεν τους απαλλάσσει από δύο διαπιστώσεις ενδεικτικές της πολιτικής κα ηθικής απαξίας τους.

1. Το ότι διακατέχονται από ενοχές επειδή υπήρξαν ΠΑΣΟΚ, δικαιώνοντας όλους εκείνους που κατάφεραν, με την βοήθεια πράξεων ή παραλείψεων όλων μας, να «φορτώσουν» στο ΠΑΣΟΚ όλα τα δεινά της χώρας.

2. Το ότι προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες, αφού ενώ είναι ΟΛΟΙ ΠΑΣΟΚ ξαφνικά παρουσιάζονται ως κάτι «άλλο», «νέο» και «φρέσκο», επειδή κρύφτηκαν πίσω από μια «ΕΛΙΑ». Το χειρότερο είναι ότι αρκετοί και από αυτούς, παρήγαγαν πολύ από την κοπρι�� της μεταπολίτευσης που χρησιμοποιούν σήμερα για να φυτέψουν την «ΕΛΙΑ» τους».
BINTEO STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U