Απέρριψε ο Φώτης Κουβέλης την έμμεση παραίνεση του Μάρτιν Σουλτς για συμπόρευση της Δημοκρατικής Αριστεράς με την «Ελιά».

«Η ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία θα ενταχθεί με τους ευρωβουλευτές που θα εκλέξει στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. [...]. Προσπαθούμε, ώστε να καθοριστούν σε προοδευτική κατεύθυνση οι συσχετισμοί του νέου ευρωκοινοβουλίου και η εκλογή του προέδρου της Κομισιόν. Η ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία μετέχει στην προσπάθεια αυτή αυτόνομα και ισότιμα προς όποια άλλη πολιτική δύναμη από την Ελλάδα θέλει να υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ Μάρτιν Σούλτς», ξεκαθάρισε ο κ. Κουβέλης μετά από συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με τον υποψήφιο των ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ.Σούλτς.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ακόμη ότι «κανένας δεν έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα να δηλώνει ευρωσοσιαλιστής ή οτιδήποτε άλλο σχετικό» και πρόσθεσε: «Εκείνο το οποίο εμείς δηλώνουμε είναι ο σαφής ευρωπαικός μας προσανατολισμός, ο καθημερινός μας αγώνας και η διεκδίκησή μας για να υπάρξει η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής…»

Από την πλευρά του ο κ. Σουλτς είπε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Κουβέλη στις Βρυξέλλες, σχετικά με το πρόγραμμά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οικονομική κατάσταση στη χώρα και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Είναι καλό και το υποστηρίζω οι διάφορες αριστερές κινήσ��ις στη χώρα να ενωθούν, ώστε να εκλεγούν μέλη του ευρωκοινοβουλίου», είπε ο κ.Σουλτς.

Στο ερώτημα «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να διαφωνεί με την υποστήριξη που σας παρέχει η ΔΗΜΑΡ», ο κ. Σουλτς απάντησε: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι συναντιέμαι με τον κ. Κουβέλη. Δεν μπορώ ωστόσο να μπω στα εσωτερικά των αριστερών κινήσεων, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου».