Καθησυχαστικός για την πορεία της χώρας και της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ούτε και για την υγεία του Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός αν και ταλαιπωρείται από λοίμωξη του αναπνευστικού, θα επιστρέψει σήμερα στο γραφείο του, ενώ όπως διαβεβαίωσε ο κ.Κεδίκογλου, Σαμαράς και Στουρνάρας είναι σε συνεχή επαφή.

Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις εν όψει και του σημερινού Eurogroup, ο κ.Κεδίκογλου απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, αφ��νοντας ανοιχτό ωστόσο το ζήτημα των διαρθρωτικών αλλαγών.

«Τα δημοσιονομικά μέτρα τελείωσαν. Δεν το συζητάμε. Τα διαρθρωτικά μέτρα έμειναν», ξεκαθάρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Παράλληλα, ο κ.Κεδίκογλου διέψευσε και τα όσα ακούγονται αναφορικά με τις απολύσεις στο δημόσιο για το 2015 διαχωρίζοντάς τις από το μέτρο της κινητικότητας.

«Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων για το 2015. Μην μπλέκετε τις απολύσεις με την κινητικότητα», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου και διευκρίνισε πως η κατάργηση της τριετίας στον ιδιωτικό τομέα δεν απο��ελεί προαπαιτούμενο από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Επίσης, εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την πορεία της οικονομίας, γεγονός που πηγάζει από την ανάσχεση της ανεργίας -σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν- καθώς και από την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ελλάδα.

«Όλοι οι επενδυτές θέλουν να βάλουν τα λεφτά τους στην ελληνική οικονομία», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου και υπογράμμισε ότι η δανειοδότηση της χώρας μας συνιστά μια απόδειξη της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει από το διεθνές περιβάλλον.

Αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξέφρασε την βεβαιότητά του πως η παρούσα Βουλή «μπορεί και πρέπει να βγάλει Πρόεδρο» ενώ σχολίασ�� και τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα αφήνοντας αιχμές για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κοντεύουμε να τελειώσουμε με το μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για αντιμνημόνιο. Οι δημοσκοπήσεις θα πρέπει να προβληματίσουν έντονα την αξιωματική αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά.