Στις εξαιρετικά θετικά ενδείξεις που προέκυψαν από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Έκθεση Τουρισμού της Γερμανίας αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή «Μέγκα Σαββατοκύριακο».

«Ήταν η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού που γίνεται στον κόσμο. Κάθε χρόνο βλέπουμε εκεί και τα μηνύματα για τη κάθε σεζόν. Είναι εξαιρετικά θετικά τα μηνύματα για την Ελλάδα από τη Γερμανία» ανέφερε για την ελληνική συμμετοχή.

Όσον αφορά το από που ειδικότερα πηγάζει η αισιοδοξία για τον ελληνικό τουρισμό, η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις προκρατήσεις, οι οποίες για την φετινή σεζόν είναι ήδη αυξημένες σε διψήφια ποσοστά! «Υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση και πολύ μεγάλη υποστήριξη από τους ίδιους τους Γερμανούς» τόνισε η υπουργός Τουρισμού.

Σχετικά με την στρατηγική που εφάρμοσε για την αναστροφή του κλίματος, όταν ανέλαβε, η υπουργός ανέφερε: «Η δικιά μας στρατηγική ήταν πολύ συγκεκριμένη. Πρώτα θα ανακάμψουμε στις παραδοσιακές για εμάς αγορές (Βρετανία, Γερμανία) και παράλληλα κοιτάμε τις αναδυόμενες, αλλά χωρίς να τα βάζουμε όλα στο ίδιο καλάθι» .

Για τη «συνταγή» που άλλαξε το κλίμα στο εξωτερικό, η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε την επικοινωνιακή εκστρατεία που έγινε και την πολύ μεγάλη προσπάθεια που αναλήφθ��κε, με πολλές συνεντεύξεις της ίδιας και παρουσιάσεις σε μεγάλα ΜΜΕ και tour operators του εξωτερικού, όπως στην εκστρατεία στο διαδίκτυο. Τόνισε ακόμα ότι όλα αυτά έγιναν με το 1/15 μόλις του προϋπολογισμού που υπήρχε στο παρελθόν για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό!