Πρώτη ανάρτηση: 08/03/2014, 00:38

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε πως δεν θα παραστεί στην σημερινή Συνδιάσκεψη της «Ελιάς».

«Απολύτως αναγκαία η ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης» ανέφερε τονίζοντας ωστόσο ότι αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί με την αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο ευχαρίστησε για την πρόσκληση που του απηύθυνε και τον ενημέρωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη Συνδιάσκεψη.

Άλλωστε, τονίζεται στην ανακοίνωση, στο πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης δεν προβλέπεται ομιλία ή χαιρετισμός του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ δεν του έχει απευθυνθεί ούτε πρόσκληση με αυτή του την ιδιότητα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Ο κ. Παπανδρέου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θεωρεί «απολύτως αναγκαία την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης», η οποία, ωστόσο, όπως είπε και στον κ. Βενιζέλο, δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε με την αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ ούτε με συνεννοήσεις μεταξύ προσώπων, κινήσεων και ομάδων, όπως συνέβη στην πορεία προς τη Συνδιάσκεψη, παρά τις καλές προθέσεις πολλών στην προσπάθεια αυτή».