Η Ελλάδα έχει τις προϋποθέσεις πλέον για να βγει στις αγορές, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, σχετικά με την αποκλιμάκωση των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων.

«Όταν τα επιτόκια έχουν κατέβει κάτω από το 6,9% τότε έχουμε έτοιμες τις προϋποθέσεις που θα χρειαστούν και τις δυνατότητες για να βγούμε στις αγορές. Θα το αποφασίσουμε ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων. Θα είναι μία δικαίωση της πολιτικής μας» τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού σχολίασαν και τις επαφές Σαμαρά στην Ευρώπη. αναφέροντας ότι: «Σε συναντήσεις και σε δημ��σιες δηλώσεις αναγνώρισαν την πρόοδο και τις θυσίες. Αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα είναι στη φάση του τελευταίου σταδίου για έξοδο από την κρίση. Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τη Μέρκελ για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα».

Όσον αφορά τις ίδιες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζει «πολύ γόνιμες τις συναντήσεις της με τους υπουργούς, για καλυτέρευση της αναμενόμενης επίδοσης της χώρας στα διαρθρωτικά μέτρα, ενώ προχωρά πολύ καλά και η διαπραγμάτευση. Είναι δύσκολο να κλείσει μέχρι τη Δευτέρα, μπορεί όμως να κλείσει και νωρίτερα από το άτυπο Eurogroup της 1ης Απριλίου».

Για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας υποστηρίζουν επίσης ότι «αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι καταπληκτικό, οι αγορές δεν επηρεάζονται πλέον από δημοσιεύματα και αρνητικά σχόλια». Υπενθυμίζουν επίσης ότι τα σπρεντ έπεσαν κάτω από τις 500 μονάδες και ότι είναι μία άνευ προηγουμένου πρόοδος. «Είναι πολύ σημαντικό και οι αγορές μας δίνουν τη συνεχή ένεση αισιοδοξίας… Είναι ένα θαύμα που κανείς δεν το ανέμενε» υποστηρίζουν επίσης οι ίδιες πηγές.