​Την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με δικαίωμα επανεισόδου αργότερα με μειωμένη συναλλαγματική ισοτιμία προτείνει ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου και σύμβουλος του κυρίου Σόιμπλε δηλαδή του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Χανς Βέρνερ Ζιν.

Αναφερόμενος στην ελληνική κρίση και τις πολιτικές της λιτότητας που ακολουθούνται ο κ.Ζιν εκτίμησε πως "η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει, δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος", για αυτό και όπως τονίζει «οι δανειστές θα πρέπει να αποδεχτούν ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους».

«Η συνέχιση της σημερινής πολιτικής θα σημαίνει μόνιμη ύφεση και μια περίοδο μαζικής ανεργίας για την Ελλάδα χωρίς ελπίδα για τη νέα γένια» εκτίμησε ο γερμανός οικονομολόγος, ο οποίος ωστόσο παραδέχτηκε πως «το Γερμανικό πλεόνασμα δημιουργήθηκε από τα πακέτα στήριξης»

Μάλιστα, ο κ.Ζιν τόνισε πως «η παραμονή (ενν. της Ελλάδας )στο ευρώ ωφελεί τους πλούσιους Έλληνες, τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, τις γερμανικές ασφαλιστικές εταιρείες, τους απανταχού επενδυτές αλλά όχι τους πολίτες».

Δεν διστάζει μάλιστα να δηλώσει πως «χώρες που έχουν μεταξύ τους σχέση πιστωτή –οφειλέτη δεν είναι ποτέ φίλοι».

«Ένα μορατόριουμ για το χρέος είναι η καλύτερη λύση» τόνισε.