«Μου ζήτησε χρόνο να σκεφτεί την υποψηφιότητά μου, Ίσως τελικά καταθέσω το βιογραφικό μου για να αξιολογηθεί από την παράταξη. Το να θεωρείς κάποιον δεδομένο σε μία σχέση ίσως να μη βοηθάει», δήλωσε ο Σπύρος Βούγιας.

«Πιστεύω ότι μπορεί να είμαι χρήσιμος και ο καθένας κρίνεται από τις αποφάσεις του. Θα κριθούμε και εγώ και ο δήμαρχος. Ο Μπουτάρης είναι ο εαυτός του και πρέπει να τον αποδεχτείς όπως είναι. Έχει την ευθεία και την εξυπνάδα της αυτοκριτικής. Ο ξύλινος πολιτικός λόγος έχει κουράσει τους πολίτες. Αυτός αποφασίζει ποιος είναι χρήσιμος για να εκλεγεί και η επιθυμία μου να βοηθήσω είναι δεδομένη. Στηρίζω το ψηφοδέλτιο είτε είμαι μέσα είτε όχι. Ακόμα και άρνηση αν υπάρχει, δεν θα αλ��άξει η στάση μου απέναντι στα προβλήματα της πόλης», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε το "Ποτάμι" «μία εισαγωγή στην θάλασσα, είναι μία διαδικασία μύησης. Τη βλέπω θετικά αν και δεν περιμένω πολλά πράγματα. Ο Στ. Θεοδωράκης είναι η εισαγωγή στην πολιτική και ελπίζω να πάρει σάρκα και οστά. Θα ‘’μπολιάσει’’ την ιδέα της ελιάς. Το ποτάμι πρέπει να φέρει το στοιχείο των νέων ανθρώπων στην πολιτική και άμεση συμμετοχική Δημοκρατία. Η κεντροαριστερά ψάχνει για ηγέτη, δεν πιστεύω πως είναι ο Σταύρος αυτός».

Εκτίμησε πως «η Ελιά διαλύθηκε γιατί κρατήθηκαν τα κομματικά "μαγαζάκια". Η τραμπάλα έγειρε και γλίστρησαν οι 58 . Έμεινε μία ελιά κουτσουρεμένη, μία ελιά που ‘’στέγνωσε’’».