«Η απάντηση στην κρίση είναι: περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σύντομη παρέμβασή του στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα αφήσουμε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό να πλήξουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

«Δεν θα τους αφήσουμε. Θα κερδίσουμε. Η κρίση έκανε την Ευρώπη πιο σοφή και πιο δυνατή. Είμαστε υπερήφανοι για τα βήματα που έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε την καλή δουλειά.» είπε χαρακτηριστικά ο κΣαμαράς

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η οικονομία δεν είναι μόνο αριθμοί, (αλλά) πίσω βρίσκονται οι άνθρωποι και υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας και κυρίως της ανεργίας των νέων ανθρώπων.

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο έλληνας πρωθυπουργός είπε πως «στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν χώρες σε αποσταθεροποίηση, που όλες κοιτάζουν προς την Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές χώρες που θέλουν να ενταχθούν και καμία που να θέλει να αποχωρήσει. Αυτή είναι η απάντησή μας στους λαϊκιστές και στους ευρωσκεπτικιστές».

Ο Α. Σαμαράς μίλησε για τη θαλάσσια πολιτική και την ανάγκη αξιοποίησης των ενεργειακών πηγών και έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη προάσπισης των θαλασσίων συνόρων και την τιμωρία των δουλεμπόρων.

Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ελληνική Προεδρία της ΕΕ είναι πετυχημένη.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την καγκελάριο Α. Μέρκελ με την οποία συζήτησε τις εξελίξεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

BINTEO STAR