Στην συνδιάσκεψη της λεγόμενης Ελιάς το Σαββατοκύριακο, αλλά και τις δημοσκοπήσεις που προσφάτως έφεραν «Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη πιο ψηλά στην πρόθεση ψήφου από το ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε ο Δ. Καρύδης, γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ο κ.Καρύδης σχολιάζοντας το 3,8% του ΠΑΣΟΚ έναντι του 5,7% που εμφάνισε «το ΠΟΤΑΜΙ» είπε: «Κάθε εταιρεία έχει τη δική της μέτρηση. Μπορεί "Το Ποτάμι" να φουσκώνει, μπορεί και να ξεφουσκώνει. Δεν το φοβόμαστε, όμως. Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων στο "Ποτάμι", αν είναι ένας από το ΠΑΣΟΚ, είναι τρεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στην συνδιάσκεψη είπε «Από τους 58 ��πορεί να υπάρχει ένα θέμα ως προς το ψηφοδέλτιο, αλλά έχουν λάβει απόφαση ομόφωνη ότι πολιτικά θα συμμετέχουν κανονικά στη συνδιάσκεψη. Και εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, αυτό που είπαμε ότι δεν θα λειτουργήσουμε ηγεμονικά, το έχουμε κάνει πράξη. Και όλες οι κινήσεις που γίνονται είναι ομόφωνες, όλη η προετοιμασία που έχει γίνει και για το σήμα και τους ομιλητές και το κείμενο που θα παρουσιαστεί ως θέσεις επίσης είναι ομόφωνα. Πιστεύουμε ότι αυτό το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς πρέπει να έχει και παρόν και μέλλον».

Ο κ.Καρύδης εξήγησε και το λόγο που δεν εκλήθη το ΠΟΤΑΜΙ στην συνδιάσκεψη της ΕΛΙΑΣ.

«Αποφασίσαμε να μην τους καλέσουμε, διότι δεν είναι συνέδριο. Αυτή η απόφαση ελήφθη από την οργανωτική επιτρο��ή και εμείς τη σεβόμαστε» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως η ΕΛΙΑ όχι μόνο δεν θα ξεραθεί αλλά αντιθέτως θα …. ανθίσει !!!!

«Δεν θα διαλυθούμε. Θα πάμε πολύ καλά και το ψηφοδέλτιο θα δείτε ότι θα είναι ένα ψηφοδέλτιο μάχιμο, φρέσκο και ανανεωμένο και θα έχει και δοκιμασμένα στελέχη, για να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα» τόνισε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.