Μπορεί η κυβέρνηση να είχε διακηρύξει -δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου- ότι δεν θέλει «πολιτικές χάρες», ωστόσο όλα δείχνουν ότι στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα αναζητήσει να παίξει το πολιτικό χαρτί.

Οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών θα συνεχιστούν μέχρι και το Σάββατο το βράδυ με τον στόχο να είναι το κλείσιμο όσο το δυνατόν περισσότερων ζητημάτων μέχρι την συνεδρίαση τουEurogroup τη Δευτέρα όπου πιθανόν να αναζητηθεί συμβιβαστική λύση με εκταμίευση... δόσης της δόσης.

Με την κυβέρνηση να μιλά ανοικτά για εκβιασμό του ΔΝΤ στο θέμα των τραπεζών, τα ανοικτά μέτωπα με την τρόικα καλά κρατούν αφού σημειώθηκε «εμπλοκή» και στο θέμα των απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και τα φάρμακα, το γάλα, το ψωμί, τα βιβλία.

Όπως αποκάλυψε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους επικεφαλής της τρόικας με τρεις «κόκκινες γραμμές».

Η κυβέρνηση δεν δέχεται να νομοθετήσει:

- Για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα

- Για απολύσεις στο Δημόσιο το 2015

- Για να αλλάξει η πρόταση της ελληνικής πλευράς για το γάλα.

Πάντως, άφησε να εννοηθεί ότι εάν χρειαστεί μια υποχώρηση από τα τρία αυτά ζητήματα, αυτή θα αφορά στο θέμα του γάλακτος.

Οι ομαδικές απολύσεις και το θέμα της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών θα πέσει στο τραπέζι στη σ��μερινή συνάντηση του Γιάννη Βρούτση με την τρόικα, καθώς χθες ο υπουργός Εργασίας δεν κατάφερε να συναντήσει τους εκπροσώπους των δανειστών.