​Την ώρα που ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ βρίσκεται στην Ελλάδα, η εισαγγελία Μονάχου ανοίγει ξανά το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων και μάλιστα κατηγορεί για φοροδιαφυγή έναν Γερμανό που συναλλάσσονταν με το ελληνικό Πεντάγωνο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του STAR και την Μάρα Ζαχαρέα, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως αυτή «η ιστορία έχει πολλά παράδοξα».

«Το θέμα αυτό ξεκίνησε από την Αθήνα όταν η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ζήτησε να γίνουν έρευνες στα σπίτια των πρώην στελεχών της ΚΡΑΟΥΣ ΜΑΦΑ Βέκμαν (Krauss-Maffei Wegmann ) για την περίφημη σύμβαση των πυροβόλων ύψους 195 εκατ ευρώ για την οποία ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας είπε πως πήρε 750.000 ευρώ από τον αντιπρόσωπο της Βέκμαν τον κ.Παπαχρήστου. Αν και αυτό το αδίκημα στην Γερμανία έχει παραγραφεί, αφού έχουν περάσει πέντε χρόνια, οι Γερμανοί εισαγγελείς επειδή ακριβώς βρήκαν πάρα πολύ υλικό στα σπίτια των πρώην στελεχών της Βεκμαν βρήκαν την διάταξη με την οποία θα τους κάνουν κατηγορούμενους» είπε ο κ.Τέλλογλου και εξήγησε πως τελικά οι Γερμανοί εισαγγελείς κατάφεραν να δέσουν χειροπόδαρα τα πρώην στελέχη της ΚΡΑΟΥΣ ΜΑΦΑ Βέκμαν.

«Μετά από έρευνα οι Γερμανοί εισα��γελείς βρήκαν ότι μέρος της μίζας ύψους πάνω από 1.00.000 ευρώ το πήραν πίσω κάποια από τα στελέχη της Βέκμαν σε λογαριασμούς στην Ελβετία. Αυτά τα χρήματα δεν τα δήλωσαν στις φορολογικές τους δηλώσεις, αδίκημα που παραγράφεται σε δέκα και παραπάνω χρόνια με βάση το Γερμανικό νόμο, οπότε και είναι κατηγορούμενοι τώρα για φοροδιαφυγή» πρόσθεσε ο κ.Τέλλογλου.