​Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου για τα εμβάσματα που έβγαλε στο εξωτερικό ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, δεν προέκυψε εισόδημα που δεν είχε φορολογηθεί. Με λίγα λόγια, ο κ.Κικίλιας είναι «καθαρός» και με την βούλα. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με τον έλεγχο που ήταν σε εξέλιξη.

Ο κ. Κικίλιας είχε διαψεύσει παλιότερα δημοσιεύματα περί εμβάσματός του στο εξωτερικό που δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες του.

Όπως είχε τονίσει ο γαλάζιος βουλευτής, τα χρήματά του προέρχονται από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες πολύ πριν την ενασχόληση του με την πολιτική (επαγγελματικό μπάσκετ, ιατρική), είναι φορολογημένα στο σύνολο τους, βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες του.

«Στεναχωρήθηκα και πικράθηκα… Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια έχει πάντα τον τρόπο να φαίνεται… Όλα τα χρήματα μου είναι σε ελληνικές τράπεζες, έχω ελεγχθεί χιλιάδες φορές και κάνω φορολογική δήλωση από το 1992. Η οικογένεια μου είχε ένα παραλιακό οικόπεδο, το οποίο εκποίησε δύο χρόνια πριν εκλεγώ βουλευτής το 2010 και αποφάσισαν οι γονείς μου να στείλουν τα λεφτά στην Κύπρο. Είμαι συνδικαιούχος σε αυτό και το ποσό που μου αναλογεί είναι 560.000 ευρώ, πέντε μήνες πριν βγω βουλευτής, το επέστρεψα σε ελληνικές τράπεζες, όπως και οι γονείς μου. Τα χρήματα μας είναι όλα εδώ, είναι στο πόθεν έσχες μου, είναι φορολογημένα» είχε πει ο κ.Κικίλιας λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη πως ο ίδιος είναι ένας από τους τρεις βουλευτές που έχουν βγάλει συνολικά περίπου 3,5 εκατ.ευρώ στο εξωτερικό , ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος έχει καταθέσει εδώ και πολλούς μήνες φάκελο με στοιχεία στην ΔΟΥ Γλυφάδας για να ελεγχθεί αλλά, όπως είπε ποτέ δεν ελέγχθηκε.

Το πόθεν Έσχες Κικίλια

vasilis.jpg

Ο βουλευτής της ΝΔ διατηρεί καταθέσεις στην Eurobank και Alpha Bank συνολικού ύψους περίπου 552.000 ευρώ, ενώ δηλώνει αρκετά ακίνητα σε Αττική, Λακωνία και Κόρινθο.

Τα εισοδήματά του ανήλθαν σε 55.470,33 ευρώ το 2010, σε 27.388,06 ευρώ το 2011 και σε 23.216,18 ευρώ το 2012.