Προ ημερών αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα αλλάξει κανένα φορολογικό συντελεστή». Ο λόγος για τον υπεύθυνο τομεάρχη Ανάπτυξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος αυτή τη φορά "ξαναχτυπά" με την δέσμευση πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει αναστολή τριών ετών από την τρόικα μέχρι η οικονομία να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης».

Μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης, ο κ.Σταθάκης ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, αλλά τη δανειακή σύμβαση.

«Είναι απόλυτα σαφές, δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο, θα επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση. Τους όρους δηλαδή και τις διαδικασίες αποπληρωμής του χρέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί την εσωτερική πολιτική στην Ελλάδα... Θα εφαρμόσουμε την οικονομική πολιτική την οποία θα έχουν κρίνει οι Έλληνες πολίτες, εάν με εκλογές έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Η δανειακή σύμβαση λοιπόν θα επαναδιαπραγματευτεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Εμείς επιζητούμε μία λύση βιωσιμότητας του χρέους, επιζητούμε μία αναστολή 3χρόνων, έως ότου η Οικονομία επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης και μία μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους σε βάθος χρόνου» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σταθάκης, σύμφωνα με το e-saloniki.gr