Στη χώρα μας έφτασε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη.

Ο κ. Γκάουκ θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον Κάρολο Παπούλια, και είναι πολύ πιθανό να τεθεί από ελλ��νικής πλευράς το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων...

Η Ακρόπολη ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ που έφτασε το απόγευμα στην Ελλάδα.

Ο κ. Γκάουκ θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο και την Παρασκευή θα πάνε μαζί στα Γιάννενα, όπου ο Γερμανός Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων των ναζί στην περιοχή των Λιγκιάδων, ενώ θα συναντηθεί και με την εβραϊκή κοινότητα Ιωαννίνων.

Το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων αναμένεται να κυριαρχήσει κατά την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου, αν και ο ίδιος, μιλώντας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στάθηκε περισσότερο στην ηθική πλευρά του θέματος.

Ο Γερμανός πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ δήλωσε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

«Δεν θα ήθελα να συζητήσω εδώ για το νομικό ζήτημα σχετικά με τις επανορθώσεις, όμως επιτρέψτε μου να πω: Το ηθικό χρέος δεν θέλουμε ούτε να το αρνηθούμε ούτε να το σχετικοποιήσουμε».

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων συζήτησαν το πρωί ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Μανώλη Γλέζο. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ενημέρωσε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις ενέργειες και το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου ��ου Κράτους, χωρίς να γίνουν γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Μιλώντας στον REAL FM, ο κ. Γλέζος απάντησε στα όσα περί ηθικού χρέους είπε ο Πρόεδρος της Γερμανίας.

«Τι θα πει ηθικό χρέος; Γιατί μόνο ηθικό; Γιατί στις άλλες χώρες οι Γερμανοί έδωσαν τα λεφτά;».

Την Κυριακή η REAL NEWS είχε αποκαλύψει πόρισμα της Επισ��ημονικής Επιτροπής της Γερμανικής Βουλής που αφήνει ανοιχτό το θέμα των επανορθώσεων, παρά τις επίσημες αρνήσεις της κυβέρνησης του Βερολίνου.